Ortodontik tedaviden sonra pekiştirme tedavisi ne kadar sürer?

26 Aralık 2024 Perşembe

Ortodontik tedaviden sonra pekiştirme tedavisi ne kadar sürer? Tedavinin en önemli kısmı dişler düzeldikten sonra uygulanan pekiştirme tedavisidir. Braketler çıkarıldığında ortodontistinizin tercihine göre hareketli veya sabit pekiştirme apareyi kullanmaya başlayacaksınız. Bu apareyler dişlerinizin yeni pozisyonlarının korunmasına, kas ve dokuların bu pozisyona uyum sağlamasına yardımcı olacaktır. Pekiştirme apareylerinin düzenli ve tavsiye edilen sürelerde kullanılması dişlerinizin konumlarının değişmemesi ...

devamını oku

OrtAligner Nedir ?

26 Aralık 2024 Perşembe

OrtAligner, tel ve braketlerle yapılan ortodontik tedavilere alternatif olarak geliştirilmiş bir yöntemdir. Tellerin oluşturduğu hoş olmayan görüntü sebebiyle tedavi olamayan hastalar için önemli bir alternatif tedavidir. OrtAligner plakları dişlerin üzerine sıkıca yerleşen, şeffaf medikal plastikten yapılan son derece şeffaf, neredeyse görünmeyen bir malzemeden yapılır.

devamını oku

Üst arka dişlerimde çürük olmadığı halde azı dişimde ağrı var, neden olabilir?

26 Aralık 2024 Perşembe

Üst arka dişlerimde çürük olmadığı halde azı dişimde ağrı var, neden olabilir? Öncelikle röntgen çekilip iyi bir muayene yapılmalı ve Diş Hekimi tarafından dişsel kaynaklı bir sorun olmadığına kanaat getirilmelidir. Üst çene kemiği içinde yer alan sinüs boşluklarının iltihaplanmalarında (Sinüzit) hastalarımız diş ağrısı gibi bir ağrı ile karşılaşabilirler. Bu durumda Diş Hekiminizin sizi sinüzit teşhis ve tedavisi için KBB Uzmanına yönlendirmesi gerekir.

devamını oku

Tedavi sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

26 Aralık 2024 Perşembe

Aktif tedavinizin bitip pekiştirme tedavisinden sonra dişlerin görünmeyen iç kısımlarına Retainer dediğimiz özel bükümlü bir tel yapıştırılır. Bunun çıkmaması için ısırmak suretiyle yediğiniz gıdalarda dikkatli olmanızı, retainer çevresini daha dikkatli fırçalamanızı ve ara yüz fırçası kullanmanızı tavsiye ederiz.

devamını oku

Yapılan kaplamalar dişlerin ömrünü kısaltır mı?

26 Aralık 2024 Perşembe

Yapılan kaplamalar dişlerin ömrünü kısaltır mı? Kaplama olarak bilinen kuron ve köprü protezleri dişlerin üzerine geçen dişleri çepeçevre saran protezlerdir. Özellikle büyük dolgulara sahip dişlerde dişin tamamını sararak, dişi dış etkenlerden korur ve daha uzun süre kullanımına olanak sağlar.

devamını oku

Hangi durumlarda İmplant uygulanır?

26 Aralık 2024 Perşembe

Tek bir diş eksikliğinden tüm çene dişsizliğine kadar pek çok tedavi seçeneğine uygun olarak implant planlaması ve üzerine protez uygulaması yapılabilmektedir. Yerleştirilen implantların üzerine tek bir porselen veya zirkonyum kaplama yapılabileceği gibi kısmi veya tam damak şeklinde protezler de uygulanabilir.

devamını oku

Dental İmplant nedir?

26 Aralık 2024 Perşembe

Dental implantlar (vidalı diş), kaybedilen dişlerin fonksiyon ve estetiğini geri kazanabilmek, oral rehabilitasyonu sağlayabilmek amacıyla çene kemiğine yerleştirilen titanyum yapay diş kökleridir.

devamını oku

Ağız Kokusu Kaderiniz Değil!

26 Aralık 2024 Perşembe

Dentopol hastalarını ağız kokusu hakkında farkındalığa çağırıyor. Pek çoğumuz günlük yaşamımızda ağız kokusu problemi ile karşılaşmaktayız. Bu bazen geçici olabilmekle birlikte süreklilik arz ederse yaşam kalitemizi olumsuz yönde etkilemektedir. Mesela sabah saatlerinde eğer güzel bir kahvaltı yapmamış ve dişlerimizi de fırçalamamış isek ağız kousu problemi ile gün içerisinde karşılaşma olasılığımız çok yüksek olacaktır. Bu geçici bir durumdur. Bunun içi ...

devamını oku

Kemik erimem var, implant yaptırabilir miyim?

26 Aralık 2024 Perşembe

Günümüzde çok çeşitli kemik ilavesi yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlar kemik tozu şeklinde, blok veya parça şeklinde yapay kemik olabileceği gibi hastanın kendi vücudundan alınan kemiklerle de kemik takviyesi yapılabilmektedir.

devamını oku

Kaplama yapıldıktan sonra dişlerde ağrı olması normal midir?

26 Aralık 2024 Perşembe

Kaplama olarak bilinen kuron ve köprü protezleri dişlerin küçültülüp aşındırılması ile yapılan bir protez çeşididir. Bu işlemden sonra kuron ve köprü protezleri daimi yapıştırılana kadar özellikle geçici protez kullanım sürecinde soğuk hassasiyetinin hissedilmesi normaldir. Daimi kuron ya da köprü protezleri takıldığında bu durum genellikle geçer.

devamını oku

Kullanılan Plak Sert Mi Yumuşak Mı Olmalı?

26 Aralık 2024 Perşembe

Son yıllarda yumuşak splintlerin kullanımından ziyade sert splintlerin kullanımın TME rahatsızlıklarında daha etkili çözüm sunduğu tespit edilmiştir. Sert plaklar sayesinde daha doğru ve net oklüzal temaslar sağlanmaktadır. Ayrıca, sert plakların üzerine konulan ilave materyal ile eksik ya da diş çapraşıklığı sonucu doğru bir dağılım göstermeyen oklüzal kuvvetler kolayca ayarlanabilinmektedir.

devamını oku

Çene ve diş tomografisi hangi durumlarda çekilir?

26 Aralık 2024 Perşembe

Çene ve diş tomografisi hangi durumlarda çekilir? En çok kullanılan alanlar, gömülü dişlerin veya 20’lik dişlerin pozisyonunu belirlemek, anatomik yapılarla (sinüs, mandibular (alt çene) sinir) olan ilişki durumunu saptayıp ona göre tedavi ön görüsünde bulunabilmeye yarar. Özellikle implant yapılması durumunda çene kemiklerinin yeterli olup olmadığını üç boyutlu olarak değerlendirebilmek amaçlı çekim yapılır. Tüm bunlara ek ...

devamını oku

Diş taşı temizliği dişlere zarar verir mi?

26 Aralık 2024 Perşembe

Diş taşı temizliği dişlere zarar verir mi? Diş taşı temizliği sırasında kullanılan aletler diş minesine zarar vermez. Diş taşı temizliği gerektiği durumlarda yapılmadığında dişler üzerinde biriken plak ve diş taşları diş eti rahatsızlığına neden olabilir. Diş hekimleri tarafından belirli aralıklarla yapılan diş taşı temizliği diş minelerine zarar vermediği gibi diş eti problemlerinin oluşmasını da engeller.

devamını oku

Beyazlatma işlemi için kaç seans gereklidir, etkisi ne kadar sürer?

26 Aralık 2024 Perşembe

Genellikle bir seansta 20 dakikalık 2 uygulama yapılması istenilen sonuca ulaşılmasını sağlamaktadır. Ancak renkleşmenin fazla olduğu dişlere, birer hafta arayla birkaç seans yapılması gerekebilir. Beyazlatmanın etkisi, hastaların beslenme ve ağız hijyeni alışkanlıklarına bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasında sürebilmektedir.

devamını oku

Dişlerimde Çukurlar Görünüyor. Ne Yapmalıyım?

26 Aralık 2024 Perşembe

Dişlerin köke yakın kısımlarında abrazyon dediğimiz çukurlar iki sebepten oluşur. Ya sert fırçalamaktan veya gece uykuda diş gıcırdatmaktan. Sert fırçalamaktan vazgeçip yumuşak fırçaya geçmelisiniz. Eğer gece gıcırdatmalarınız varsa ki bunu çoğu zaman hastalarımız kendileri anlayamazlar çünkü gıcırdatma derin uykuda gerçekleşen bir durumdur. Ancak yakınında yatan kişiler fark edebilirler. Sebep gıcırdatma ise uykuda takacağınız ve diş hekiminiz tarafından yapılacak G ...

devamını oku
İlk ... Önceki 6 7 8 9 10 Sonraki ... Son

Randevu Al
Röntgen Gönder