Implantologie

Implantologie

Tandheelkundige İmplantaten zijn kunstmatige tandwortels die samengesteld zijn uit titaniumschroeven (lichaamsvriendelijk materiaal) die in de kaak worden geplaatst. Het wordt gebruikt waar de tanden door verschillende redenen zijn verloren. Tandheelkundige implantaten bieden een betere kauwfunctie en esthetische tanduitstraling dan conventionele behandelingen.

Algemene informatie over tandheelkundige implantaten.

Wat is Tandheelkundige Implantaat?

Tandheelkundige implantaten zijn kunstmatige tandwortels die samengesteld zijn uit titaniumschroeven (lichaamsvriendelijk materiaal) die in de kaak worden geplaatst. Het wordt daar gebruikt, waar de tanden door verschillende redenen zijn verloren. Tandheelkundige implantaten bieden een betere kauwfunctie en esthetische tanduitstraling dan conventionele behandelingen.

Hoe is de structuur van het Implantaat?

Het implantaat heeft 3 delen.

 1. Kunstmatige wortel dat geplaatst wordt in de kaak
 2. Implantaat Abutment (de Spacer is de hulpstuk voor het maken van de implantaatprothese)
 3. Prothese / Kroon (kroon die op implantaat wordt plaatst)

In welke situaties van tandverlies wordt de implantaatbehandeling uitgevoerd?

 • Enkeltandsvervanging, waarbij de naburige tanden hun posities niet veranderen en de kaakstructuur niet wordt beschadigd. De behandeling wordt niet op de andere tanden uitgevoerd.
 • Gebrek aan veel tanden, implantaat en brug kunnen worden toegepast.
 • Volledige tandeloosheid, Volledig implantaat-behandeling wordt toegepast.
 • All On Four systeem.

Materialen die worden gebruikt voor Tandheelkundige Implantaten.

Titanium: weefsel compatibiliteit is uitstekend en is een metaal dat eeuwenlang veilig in vele gebieden van Geneeskunde worden gebruikt.

Keramisch: Het biedt een belangrijke en juiste oplossing voor de behandeling van de patiënten met bepaalde gevoeligheden.

Tandheelkundige Implantaat Typen

Mini-İmplantaat:  Mini-implantaten zijn kleiner in grootte dan implantaten die als standaard worden beschouwd. Tandheelkundige implantaten zijn geproduceerd uit niet allergische en niet-giftige titanium materialen.

Zygoma-İmplantaat: jukbeen (Zygoma) implantaten zijn in de vorm van normale implantaten, maar ze worden veel langer gemaakt.

Tandheelkundige Implantaat Behandeling

Wat voor behandeling is een Tandheelkundige İmplantaat?

Tandimplantaten worden veilig onder lokale verdoving geplaatst, zonder pijn of ongemak.

Is Tandheelkundige Behandeling een betrouwbare methode?

Tandheelkundige implantaat wordt de afgelopen 45 jaar gebruikt in tandheelkunde gebied. Goede planning met deskundige kaakchirurgen en prothetisten die samenwerken, is het een zeer succesvolle en langdurige behandeling. U kunt uw tandheelkundige implantaten voor levenslanggebruiken, met een gezonde mondverzorging.

Wat moet er gebeuren voor en na de behandeling van het Tandheelkundig Implantaat?

Om de tandheelkundige implantaat behandeling goed te kunnen plannen is er van het patiënt een geschikte röntgenfoto nodig. Om te kunnen zien hoeveel tandheelkundige implantaten waar geplaatst moeten worden. Een goede planning en uitvoering van de tandheelkundige implantaten, door de aanwezigheid van een deskundig team in steriele omstandigheden, geeft zeer succesvolle resultaten. De toepassing van het tandheelkundige implantaat is een kleine chirurgische operatie. Op de eerste dag wordt er met behulp van de noodzakelijke medicatieondersteuning gezorgd voor een zeer comfortabel herstel na de operatie. De patiënt die geïmplanteerd is, moet de eerste dag koude kompressen gebruiken en geen heet voedsel nuttigen. Als u rookt, mag u vooral in de eerste weken niet roken.

Hoe lang is de Implantaat behandelingsperiode?

Tandheelkundige implantaat is een chirurgische ingreep. Het plaatsen van een implantaat is een eenvoudige proces van 20 minuten die in de kaak van de patiënt wordt geplaatst. Het belangrijkste is dat dit met een juiste behandeling wordt gedaan. Na het plaatsen van het tandheelkundige implantaat is er een wachttijd, voordat de kronen / tanden op de implantaat geplaatst kunnen worden. Om de kroon/tand op de implantaat te kunnen plaatsen en levenslang te kunnen gebruiken, is er een genezingstijd nodig. Voor de tandheelkundige implantaat is een genezingstijd en rustperiode nodig van 3,5 maanden. Zodra het kaakbot en het tandheelkundige implantaat volledig genezen zijn, kan het kroon/tand bovenop het implantaat worden geplaatst om de nodige functies te leveren.
Het Tandheelkundige Implantaat kent 2 fases.
1.ste Fase: Binnen 1 behandeling wordt het tandheelkundige implantaat geplaatst.
2.de Fase: Na 2-3 maanden wordt de kroon/tand op het implantaat gemaakt. Het is een behandelingsduur van minimaal 1 week voor het plaatsen van de kroon/tand.

Bij wie kan de Tandheelkundige Implantaat worden toegepast?

Ten eerste, bij tandheelkundige implantaten, is de leeftijdsgrens minimaal 18 jaar oud en is er geen bovengrens. Bij chronische zieken, zoals; Bloedsuiker, hartpatiënt en harthypertensie kan onder goede controle het tandheelkundige implantaat behandeling ook worden toegepast. Het maakt niet uit of u 90-100 jaar oud bent, zolang uw algemene gezondheidstoestand toegang geeft.

Is het Implantaatbehandeling pijnlijk?

Nee, het is niet pijnlijk. Na het plaatsen van de implantaten, kunt u binnen enkele uren terugkeren naar het normale leven met koude compressie toepassing.

Wat zijn de voordelen van Tandheelkundige Implantaat?

Na de plaatsen van het tandheelkundige implantaat worden de implantaat kronen/tanden gemaakt en de implantaat kronen/tanden komen het dichtst bij de natuurlijke tanden. Kronen/tanden op het implantaat zorgen voor betere kauw-en spraak functies. Kronen/tanden op het implantaat kunnen veel meer de estetische uitstraling bieden. Door het tandheelkundige implantaat wordt het progressieve slijpen van natuurlijke tanden voor brug voorkomen. In plaats van het prothese die iedere keer in-en uit gedaan moet worden in het mond, is het kroon/tand op het implantaat beter van gebruik. Zo wordt met implantaatbehandeling verdere botverlies voorkomen.

Kan mijn tanden tegelijkertijd verwijderd en geimplanteerd worden?

Bij tanden met 1 wortel en als er genoeg bot in het desbetreffende gebied is en er geen infectie is, kan het tandheelkundige implantaat onmiddelijk worden toegepast. Bij kiezen met meerdere wortels is dit niet altijd toepasbaar, hierover zal de arts u informeren.

Hoe is de nazorg van het Tandheelkundige Implantaat?

Tandheelkundige implantaten verschillen niet van de andere natuurlijke tanden. Hoe u uw eigen natuurlijke tanden verzorgt en schoon houdt, doet u dit ook met het implantaat. U kunt ook gebruik maken van floss-draden. Om het in gaten te houden is het voldoende om 1 keer per 2 jaar een röntgenfoto te laten maken.

Veel gestelde vragen

Wordt Anesthesie gebruikt bij de behandeling van Tandheelkundige Implantaten?

Tandheelkundige implantaat is een behandeling dat onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Deze behandeling wordt over de hele wereld op dezelfde methode gedaan. In zeer zeldzame gevallen wordt het onder volledige narcose uitgevoerd.

Hoe lang gaat het Tandheelkundige Implantaat mee?

Het tandheelkundige implantaat heeft levenslange garantie in onze kliniek. Dit is het doel van het implantaat, zodat de patiënt het levenslang kan gebruiken.

Is implantaatbehandeling duur?

Tandheelkundige implantaten lijken in eerste instantie duur te zijn, maar ze zijn uiteindelijk bij zorgvuldige gebruik goedkoper dan de andere behandelingen.

Wat is het genezingsproces en blijf ik tijdens de behandelingsperiode zonder tanden?

Aangezien uw tandheelkundige implantaat een twee fase behandeling is, wordt er indien nodig tijdelijke prothese gemaakt.

Mijn implantaat beweegt, wat moet ik doen?

Bij een implantaat die goed is genezen aan het bot, is bewegen onmogelijk.

Na de Tandheelkundige Implantaat behandeling, kan ik dan per direct verder gaan met mijn normale leven / werk?

Als u geen implantaten heeft voor een zeer groot gebied, kunt u de volgende dag naar uw werk en u kunt ook weer verder met uw normale dagelijkse leven.

Is het merk van de Implantaat belangrijk tijdens de behandeling?

Voor het succes bij de Tandheelkundige Implantaat is het merk van belang. Het Implantaat moet van een merk zijn die jaren wordt gebruikt en waarbij er geen problemen zijn bij het vinden van de onderdelen ervan.

Wat zijn de voordelen om de implantaten in Turkije te laten zetten?

 • We spreken dezelfde taal 
 • Goede kwaliteit, omdat het implantaat die wordt gebruikt een Duitse certificaat heeft
 • Aanwezigheid van de gespecialiseerde tandheelkundigen
 • U kunt ook tegelijkertijd op vakantie
 • Maximale behandeling mogelijkheid in een korte tijd
 • Garantie voor behandelingen

Serviceprocesdetails

Behandelingsproces, planning en uitkomsten kunnen van persoon tot persoon verschillen. De cijfers in de tabel zijn gemiddelde waarden.

 • Aantal sessies / bewerkingen
 • Behandeltijd
 • Anesthesie
 • Gevoeligheidsproces
 • Doorlooptijd
 • Volledig herstel
 • Persistentie van resultaten
 • Lengte van ziekenhuisverblijf

Artsen van de eenheid

Türkçe Nederlands
Telefoontje
Whatsaap