Sterilisatie

Sterilisatie

Het is een eenheid die zorgvuldig onder toezicht wordt gehouden door de Kwaliteitsafdeling Infectie Controle Team. Voor Dentopol tandheelkundigen en medewerkers begint sterilisatie voordat de patiënten op het stoel zitten. En totdat ze opstaan, wordt er hier rekening mee gehouden om infecties te voorkomen. Hiervoor worden er maatregelen genomen.

Hoe wordt sterilisatie in Dentopol uitgevoerd?

Het is een eenheid die zorgvuldig onder toezicht wordt gehouden door de Kwaliteitsafdeling Infectie Controle Team.

Voor Dentopol tandheelkundigen en medewerkers begint sterilisatie voordat de patiënten op het stoel zitten. En totdat ze opstaan, wordt er hier rekening mee gehouden om infecties te voorkomen. Hiervoor worden er maatregelen genomen.

Tijdens elke verandering van de patiënten wordt door één van onze eenheden in Dentopol Klinieken de apparaturen op een bepaalde manier gesteriliseerd.

De gebieden waar de tandheelkundigen en de patiënten contact mee hebben gehad, wordt door middel van de speciale antiseptische oplossing schoongemaakt. Tijdens de vooronderzoek van onze patiënten wordt bij elke patiënten schone en nieuwe materialen gebruikt. De tandheelkundige heeft bij ieder patiënt een schone handschoen, mondkap, hoofdkapje, beschermschort en een beveiligingsbril. Gebruikte gereedschappen en apparaturen die in de kliniek zijn gebruikt, worden opgeslagen in de Sterilisatie afdeling.

Autoklaafgereedschap wordt verpakt als wegwerponderdelen. De sterilisatiedatums zijn genoteerd op de verpakkingen. Gesteriliseerde apparaturen worden onderverdeeld aan de klinieken door de medewerker van de Steriele afdeling. In een gesloten kliniek wordt door de ultrazone mechanische reiniging van de gebruikte instrumenten en apparatuur gebruikt om het steriel te maken. Instrumenten en apparaturen die in de kliniek worden gebruikt, worden geautoklaveerd en gesteriliseerd met hoge temperatuur en druk.

Hoe reinigt u de tandheelkundige eenheid?

Zodra de patiënt van de behandelstoel opstaat, worden alle wegwerpstukken verzameld en in de medische of huishoudelijke afvalcontainers geplaatst. Metalen gereedschap wordt op het einde van de dag verzameld en met een speciale desinfecterende vloeistof in autoklaaf gesteriliseerd. Alle oppervlakten die in contact komen met het apparaat, worden gereinigd door de vloeistof die de bacterie doodt. Als alles schoon is, wordt de kamer geventileerd en de éénmalige gebruik van wegwerpstukken worden klaargelegd voor de nieuwe patiënt.

Hoe maken jullie de gebruikte materialen schoon?

De meeste materialen die we gebruiken, zijn wegwerpbaar. Metaal materialen wordt voornamelijk gelegd in een desinfecterende vloeistof, dan wordt het gewassen en gedroogd, als volgd wordt het in een speciale gesteriliseerde zakken gezet. Als laatst wordt het in een sterilisatieautomaat die autoklaaf wordt genoemd schoongemaakt en de speciale zakken blijven tot gebruik dicht verpakt.

Wat voor soort automaat is een autoklaaf? Hoe wordt het schoongemaakt?

Autoclaaf is een machine die micro’s /bacterie verwijderen bij 121 graden Celsius met waterdamp sterilisatie. De instrumenten die door de autoklaaf zijn gesteriliseerd en zolang de speciale steriele verpakking niet open is, blijft het 6 maanden steriel. Door middel van de indicatoren in de autoklaaf en dankzij de kleurveranderende zones aan weerszijden van de zakken wordt de efficiëntie regelmatig gecontroleerd.

Serviceprocesdetails

Behandelingsproces, planning en uitkomsten kunnen van persoon tot persoon verschillen. De cijfers in de tabel zijn gemiddelde waarden.

  • Aantal sessies / bewerkingen
  • Behandeltijd
  • Anesthesie
  • Gevoeligheidsproces
  • Doorlooptijd
  • Volledig herstel
  • Persistentie van resultaten
  • Lengte van ziekenhuisverblijf
Türkçe Nederlands
Telefoontje
Whatsaap