Prothese

Prothese

De volgende Prothese behandelingen en meer worden uitgevoerd door de Prothese Specialisten in Dentopol Prothese Kliniek: Gedeeltelijke Prothese, Volledige Prothese, Tijdelijke Prothese, Veneer Kroon, Laminaat Veneer (Blad Porselein), Lumineers Kroon, Zirkonium Kroon, Metalen Porselein Kroon, Implantaat Ondersteunende Prothesen, Porselein Kroon Op Implantaat, Zirkonium Kroon Op Implantaat

Welke behandelingen worden er toegepast in de Dentopol Prothese Kliniek?

De volgende Prothese behandelingen en meer worden uitgevoerd door Prothese Specialisten in Dentopol Prothese Kliniek:

Gedeeltelijke Prothese, Volledige Prothese, Tijdelijke Prothese (Immediat Prothese), Veneer Kroon, Facing (Blad Porselein), Lumineers Kroon, Zirkonium Kroon, Metalen Porselein Kroon, Implantaat Ondersteunende Prothesen, Porselein Kroon Op Implantaat, Zirkonium Kroon Op Implantaat, Telescoop Kroon, Tijdelijke Kroon, Nachtplaat (Bruxisme-Tandknarsen), Reparatie van Brug en Kroon, Tand Aanvullen (één tand), Gebroken Kroon en Brug Cementie, Prothese op tand (Overkappingsprothesen).

Wat is tandprothese?

Tandprothesen zijn alle kunstmatige materialen die zijn gemaakt om de functie van verloren tanden te herstellen. Tandprothesen worden uitgevoerd door Prothese Specialisten. Welke prothese type het beste schikt voor de patiënt krijgt u van de prothese specialist te horen. Omdat Prothese behandelingen van persoon tot persoon verschillen.

Hoeveel soorten tandprothesen zijn beschikbaar?

Er zijn 2 soorten prothesen. Het is te verdelen in vaste- en verwijderbare prothesen. Vaste kunstgebitjes worden gescheiden als kronen en bruggen en kunnen genoemd worden als metalen, metaal gesteunde porseleinen of volledige porseleinen tanden volgens het materiaal dat in hun constructie wordt gebruikt. Verwijderbare prothesen worden anders genoemd volgens de verschillende eigenschappen.

Er zijn 3 soorten Tandprothesen:

Vaste Prothesen:
Vaste prothesen zijn prothesen die door de Prothese Specialist aan de tanden worden gelijmd en kunnen niet door de patiënt zelf worden verwijderd. Deze prothese beweegt niet en het is zeer comfortabel in gebruik.

Verwijderbare Prothesen:
Deze prothese wordt door de patiënt zelf in- en uitgedaan en het is moeilijk in gebruik, pas na een tijd oefenen van het in-en uit doen van de prothese kan de patiënt hieraan wennen.

Prothese Op Implantaat:
Implantaatprothesen zijn alle prothesen die eerder gepland zijn en op de implantaten zijn geplaatst na implantatie. Alle implantaat ondersteunde prothesen variëren in het aantal implantaten.

Hoeveel soorten vaste prothesen zijn er?

 • Kroon (In de vorm van een enkele tand)
 • Brug (Met de tanden naast de ontbrekende tanden toegepast)
 • Facing (Blad Porselein)
 • Zirkonium Porselein

Welke soorten verwijderbare Prothese zijn er?

 • Totale Prothese (Het wordt toegebracht in tandloze mond. Wordt gebruikt bij latere leeftijden).
 • Gedeeltelijke Prothesen (Wordt toegepast in gedeeltelijke tandloze gebit. Wordt genoemd als haak. Haken of klauwen worden op de tanden gebruikt).
 • Schuifprothese (Metaal Ondersteunde Prothesen, die ook worden toegepast in gedeeltelijk tandloze gebit).
 • Immediat Prothese (Tijdelijke Prothese om een periode te overbruggen).

Welke soorten implantaatprothesen zijn er?

Vaste Implantaatprothesen; Metaal Ondersteunde Keramische (Porselein) Kronen, Zirkonium Kronen. Bovendien zijn All On Four en Hybride Vaste Prothesen beschikbaar.

Verwijderbare prothesen (net als het verwijderbare prothese bij volledig tandloze gebit). Bij implantaat verwijderbare prothesen worden de bar-prothese, locatorprothese en ook de ball-attachment toegepast.

 

Wat is Metaal Ondersteunende Porselein (Keramisch) Kroon?

Om tanden te beschermen die extreem verlies hebben om verschillende redenen, worden tanden bedekt met tandachtig weefselvriendelijk materiaal. Het doel van dit proces is het leven van de tand te verlengen, daarom is er geen kwaad voor de tand. Esthetische wensen van de patient kan hiermee worden vervuld.

Wat is het verschil tussen Metaal Ondersteunende Porselein Kroon en Zirkonium Kroon?

Metalen keramische kronen hebben een metalen laag onder het porselein. Dit wordt omhuld met porselein. Bij deze kroon is het moeilijk om een esthetische uitstraling te krijgen. Zirkonium Ondersteunde Kroon is een wit metaal, zodat er meer natuurlijke en esthetische uitstraling bereikt kan worden. Daarnaast  is het Zirkonium Porselein iets steviger. Zirkonium past beter bij het tandvlees.

Hoe lang is het levensduur van het Porselein Brug en / of van de Kronen?

Het levensduur van porseleinenprothesen kunnen variëren met een gemiddelde van 7-8 jaar. Dit is afhankelijk van de mondverzorging en de gewoontes van de persoon. Maar het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat het met een goede mondverzorging het levensduur veel langer zal zijn.

Wat is Empress Kroon?

Het is het meest estetische kroonsoort. Het is vooral voor esthetische doeleinden geschikt door zijn lichtdoorlatendheid. İs succesvol bij de voorste tanden door zijn estetische uitstraling. Glasversterkte porselein wordt gebruikt voor de onderbouw.

Zirkonium Kroon

Het belangrijkste kenmerk van zirkoniumporseleinen is dat ze lichtdoorlaatbaar zijn en dus een natuurlijke uitstraling geven.

Hoe is de verzorging van de Prothesen?

Verwijderbare prothesen zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. Het zal voldoende zijn om dagelijks schoon te maken met een tandenborstel na de maaltijd. Het is vooral handig om ze te verwijderen voor het slapen gaan en schoon te maken.

Hoe is de verzorging van de Kroon en / of van de Brug?

Porseleinen kronen, zowel de kronen op het implantaat als op de tanden, hebben allemaal dezelfde zorg nodig  die we toepassen op onze natuurlijke tanden. U moet niet denken dat u uw tanden niet hoeft te verzorgen, omdat er een Kroon erop is gemaakt. Omdat de mondverzorging en de mondhygiëne van het tandvlees belangrijk zijn, moeten de tanden goed worden geborsteld zoals bij de natuurlijke tanden. Eventueel met flossdraden en met mondspoeling reinigen. De zorg moet het zelfde zijn als die we aan onze eigen tanden geven, met het besef dat er nog meer aandacht eraan moet worden besteed.

Wat betekent Porselein Laminaat Veneer (Facing) (Blad Porselein)?

Het is een prothetische techniek die gebruikt wordt om de vorm van de tanden, de kleur, tot op zekere hoogte te corrigeren. De verwachting van de patiënten zijn dat ze de natuurlijke glimlach hebben die goed past bij hun glimlach en tandvlees. De blad porseleinen worden op natuurlijke tanden geplakt. De Laminaat Veneer (Blad Porselein) worden in de laboratoriumomgeving op de metingen van de tand gemaakt en als volgt wordt het door de tandarts geplakt op de tanden.

Wat zijn de voordelen van Porselein Laminaat Veneer (Facing) (Blad Porselein)?

Om Facing te maken is er weinig verlies van de natuurlijke tand en / of in sommige gevallen wordt facing zonder slijtage uitgevoerd. Bovendien is de aanpassing van de tandvlees veel beter dan andere kronen en heeft een natuurlijke uitstraling.

Verkorten de kronen het levensduur van de tanden?

Brugprothesen, bekend als kronen zijn prothese die de tanden bedekken. Vooral bij tanden met grote vullingen, dekt het de hele tand en beschermt het tegen externe factoren en zorgt voor langer gebruik.

Is het waar dat geen materiaal uit de tanden wordt verwijderd tijdens het aanbrengen van de facing?

Facing behandeling is een type prothese dat wordt gemaakt door het verwijderen van zeer weinig (0,3-0,5 mm) materiaal uit de tanden bij patiënten met de juiste indicaties, de juiste tanduitlijning of zonder het verwijderen van een stof. Als er echter tand verstrengeling betrokken is, kan het nodig zijn om iets meer te verwijderen dan de gemiddelde hoeveelheid materiaal uit het tandoppervlak.

Is het normaal dat er pijn is na het laten maken van de kroon?

Kroon- en brugprothesen, die bekend staan als bedekking, zijn prothese soorten die gemaakt worden d.m.v. de tanden te snijden. Na deze procedure is het normaal om kougevoel te voelen, vooral tijdens het gebruik van de tijdelijk prothese, totdat de kroon- en brugprothesen goed geplakt worden. Dit is meestal over wanneer de permanente kronen- en of de brugprothesen zijn aangebracht.

Wanneer mijn prothesen zijn geplaatst, is mijn spraak veranderd. Is dit situatie bijvend?

Dit is het geval wanneer volledig tandloze patiënten verwijderbare of vaste tandprothese hebben. Bij prothetische veranderingen in de voorste tanden kan dit ook het geval zijn. Als de juiste prothese voor het patiënt wordt gemaakt, wordt de spraak binnen 1 week maximaal na 10 dagen weer de oude spraak.

Wat is het behandelingsproces?

De gemiddelde duur van de prothetische behandeling is 7-10 werkdagen.

Waar moet ik na de behandeling opletten?

Borstel en flosdraad gebruiken voor mond- en tandheelkundige gezondheid is heel belangrijk. U zou een interfaceborstel moeten gebruiken om tussen uw tanden schoon te maken. Bij de brugsystemen is er geen opening tussen de tanden, omdat ze aan elkaar verbonden zijn.

Verwijderbare Prothesen moeten wordem aangepast aan de kaak. Er kunnen plekken in de prothesen zijn dat pijn doet en dit moet bijgeschuurd en afgeslepen worden. Op deze manier moet het proces van aanwenning van de prothese gemakkelijker worden gemaakt. Wanneer er pijn is, moet er niet gewacht worden totdat het vanzelf overgaat. Als er niks aangedaan wordt, kan er ernstige wonden worden veroorzaakt.

Hoe we met onze natuurlijke tanden hazelnoten, walnoten enzovoort open breken doen we niet met kronen en / of met prothesen.

Serviceprocesdetails

Behandelingsproces, planning en uitkomsten kunnen van persoon tot persoon verschillen. De cijfers in de tabel zijn gemiddelde waarden.

 • Aantal sessies / bewerkingen
 • Behandeltijd
 • Anesthesie
 • Gevoeligheidsproces
 • Doorlooptijd
 • Volledig herstel
 • Persistentie van resultaten
 • Lengte van ziekenhuisverblijf
Türkçe Nederlands
Telefoontje
Whatsaap