Paradontologie

Paradontologie

Sinaasappelschil uitziend met lichtroze achtergrond. Een gladde tandvlees die de tanden omringt bij het begin van de wortel en de contouren volgt, Geen roodheid, zwelling of infectie, Geen gevoel van ongemak, een stevig en hard uitziend tandvlees is een teken van gezonde tanden.


Welke behandelingen worden uitgevoerd in Dentopol Paradontologie Kliniek?

Het is de kliniek waar allerlei parodontale toepassingen worden uitgevoerd. De volgende behandelingen en meer worden aangeboden aan onze patiënten in de parodontologie kliniek:
 • Gebitsreining (verwijdering tandsteen)
 • Curretage 
 • Flapoperatie (voorkeur bij gevordere tandvleesaandoening)
 • Tandvlees Graft 
 • Grote Cyste Operatie
 • Biomateriaal Toepassing
 • Membraan Toepassing Bindweefseel Graft
 • Parodontale Abcesbehandeling

 

Hoe ziet gezond tandvlees uit?

Sinaasappelschil uitziend met lichtroze achtergrond.
Een gladde tandvlees die de tanden omringt bij het begin van de wortel en de contouren volgt,
Geen roodheid, zwelling of infectie,
Geen gevoel van ongemak,
een stevig en hard uitziend tandvlees is een teken van gezonde tanden.

 

Wat is tandvleesaandoening?

Ontsteking van het tandvlees langs de tandvleeslijn. Er zijn drie fasen: gingivitis, parodontitis en gevorderde parodontitis.

 

Wat zijn de symptonen van tandvleesaandoening?

 • Makkelijk bloedend tandvlees tijdens mondverzorging
 • Gevoelig tandvlees
 • Teruggetrokken tandvlees
 • Slechte adem en slechte smaak in mond
 • Losse tanden
 • Overgevoelig voor kou of warmte

 

 

Wat is tandsteen?

Het is een anorganische kalklaag gevormd door de combinatie van micro-organismen en voedselresten die achterblijven in de uitsparingen op de tanden bij de gewrichten van de tanden en het tandvlees.

 

Als ik gebitsreiniging laat doen, moet ik het opnieuw laten doen?

Er is geen toename van tandverkleuring en vorming van calculus na tandheelkundige calculusreiniging. De tandsteen wordt gevormd door het verharden van de plak die aan de tandoppervlakken is bevestigd. Of de tandsteen al dan niet wordt gereinigd, de tandsteen blijft zich vormen als de tanden niet goed kunnen worden schoongemaakt. Daarom is er geen verband tussen tandsteenreiniging en tandsteenvorming.

 

Wat veroorzaakt tandvleesbloeding?

Tandvleesbloeding is een symptoom van tandvleesaandoeningen. In sommige gevallen kan het voldoende zijn om mondverzorgingsroutines te aanpassen na verwijdering tandsteen door de tandarts. In sommige gevallen kunnen echter extra tandvleesbehandelingen nodig zijn. Tandvleesbloeding is een aandoening waarmee rekening moet worden gehouden, omdat tandvleesaandoeningen tandverlies kunnen veroorzaken en tandvleesbloeding een symptoom van deze ziekte is.

 

Wat is chronische parodontitis?

Het is een langzaam groeiende parodontitis die op gevorderde leeftijd voorkomt. Het is een ziekte die door de patiënt kan worden genegeerd en te laat wordt achtergekomen omdat de symptomen niet merkbaar zijn.

 

Wat is agressieve parodontitis?

Het vordert sneller dan chronische parodontitis en kan botverlies veroorzaken. Het wordt meestal gezien bij jonge patiënten.

 

Hoe kunnen tandvleesaandoeningen worden behandeld?


In de eerste fase van de behandeling moet de tandsteen worden gereinigd en moet een optimale mondhygiëne worden gewaarborgd. Volgende stadia kunnen doorgaan met het gebruik van antibiotica en chirurgische behandelingen, afhankelijk van de mate van ziekteprogressie. Als alleen het tandvlees wordt aangetast, volstaat professionele tandsteenreiniging. In meer geavanceerde gevallen wordt curettage (tandvlees wordt gereinigd tijdens het reinigen van de tandsteen).

 

Wat is gingivectomie?

Het is het proces van het snijden en verwijderen van een deel van het tandvleesweefsel om een ​​esthetische en gemakkelijk te reinigen vorm van tandvlees te creëren in gebieden met tandvleesgroei.

 

Wat is flapoperatie?
​​​​​​​
Het is een operationele behandeling met lokale anesthesie in geval van geavanceerde tandvleesaandoening. Het tandvlees wordt geopend om de tandwortels en het zieke bot te bereiken, het zieke tandvlees en de worteloppervlakken worden schoongemaakt, botvervangers (graft + membraan) worden toegevoegd aan de botverliesgebieden.

 

Wat is parodontale esthetiek?​​​​​​​

Het is het verwijderen van esthetische problemen die om verschillende redenen in het tandvlees optreden. Om roze tandvlees (esthetisch tandvlees) te verkrijgen dat compatibel is met witte tanden en om tederheid en cariësvorming te voorkomen door de worteloppervlakken te sluiten.

 

Veroorzaakt gebitsreiniging schade aan tanden?

Instrumenten die worden gebruikt tijdens het reinigen van de tandsteen zijn niet schadelijk voor het tandglazuur. Plaque en tandsteen die zich op de tanden hebben opgehoopt, kunnen tandvleesklachten veroorzaken als tandsteen niet wordt verwijderd wanneer dat nodig is. Periodieke reiniging door tandartsen is niet schadelijk voor tandglazuur en voorkomt de vorming van tandvleesproblemen.

 

Wat is gingivale recessie (teruggetrokken tandvlees) en hoe wordt het behandeld?

Gingivale recessie is een esthetisch probleem en kan andere problemen veroorzaken, zoals gevoeligheid en wortelcariës. Omdat het wordt veroorzaakt door tandenknarsen, onvoldoende mondhygiëne, mondverzorging wat niet wordt gedaan met de juiste technieken en producten, tandvleesaandoeningen, moet eerst het oorzaak worden achterhaald en verholpen. In sommige gevallen kan het tandvlees worden hersteld door esthetische tandvleesoperaties.

 

Heeft tandvleesaandoeningen invloed op onze algehele gezondheid?

Ja, het kan invloed hebben en is een risicofactor voor verschillende ziekten. Bijzondere aandacht moet worden besteed bij terugkerende keelinfecties en longziekten.

 

Je ziet veel tandvlees als ik lach. Wat kan worden gedaan voor een esthetische glimlach?

Chirurgische behandelingen kunnen worden uitgevoerd om het tandvlees te veranderen in gevallen waarbij het tandvlees meer te zien is tijdens het glimlachen. Bij deze behandelingen kan het tandvleesniveau worden verhoogd of de lippositie worden gewijzigd.

 

Gingivectomie - Gummy Smile

"Gummy smile" betekent dat het tandvlees meer aandacht trekt omdat het langer en breder is dan de tanden. Als het om esthetische redenen ongemak veroorzaakt, moet het worden behandeld. Bij de behandeling van een gomachtige glimlach, die wordt gevormd door het grote tandvleesweefsel, kan gingivectomie (alleen het tandvlees vormen) of kroonverlenging (zowel het tandvlees als het bot vormen) worden uitgevoerd en kan worden gezorgd dat de tandvleeslengte korter is dan de lengte van de tanden. Klassieke chirurgische methoden of lasers kunnen tijdens deze procedure worden gebruikt om het tandvlees en het bot te vormen.

Serviceprocesdetails

Behandelingsproces, planning en uitkomsten kunnen van persoon tot persoon verschillen. De cijfers in de tabel zijn gemiddelde waarden.

 • Aantal sessies / bewerkingen
 • Behandeltijd
 • Anesthesie
 • Gevoeligheidsproces
 • Doorlooptijd
 • Volledig herstel
 • Persistentie van resultaten
 • Lengte van ziekenhuisverblijf

Türkçe Nederlands
Telefoontje
Whatsaap