Pedodontologie

Pedodontologie

In deze kliniek zijn gespecialiseerde tandartsen. De tandartsen hebben gespecialiseerde certificaten en diploma’s voor speciale behandelingen van kinderen met een pedagogische vorming. De volgende behandelingsdiensten en veel meer worden aan onze kleine patiënten aangeboden in de Pedodontische Tandkliniek: Melktand extractie, Composietvulling voor kinderen, Wortelkanaalbehandeling voor kinde

Welke behandelingen worden er toegepast in de Dentopol Pedodontische Tandheelkundige Kliniek?

In deze kliniek zijn gespecialiseerde tandartsen. De tandartsen hebben gespecialiseerde certificaten en diploma’s voor speciale behandelingen van kinderen met een pedagogische vorming.

De volgende behandelingsdiensten en veel meer worden aan onze kleine patiënten aangeboden in de Pedodontische Tandkliniek:

Melktand extractie, Composietvulling voor kinderen, Wortelkanaalbehandeling voor kinderen, Fissur dichtmaken, Lokale Fluor behandeling, Geprefabriceerde Kroon voor tanden, Plaatshouder, Kinder Prothese, Amputatie, Strip Kroon, Compomer Vulling, Open Apex Tandkeelkundige wortelkanaalbehandeling.

Wat is Tandheelkundige Kindertandarts?

Pedodontische Kindertandarts houdt zich bezig met het bijhouden van de melk tanden en de controles van de tanden. Het is voor de kinderen van 0-12 jaar. Het is ook de afdeling die kinderen regelmatige mondverzorgingsgewoonten aanbiedt. Dit is weer voor de kinderen van 0-12 jaar. Na onderzoeken in de afgelopen jaren bleek de frequenties van tandbederf tussen de leeftijden (2-6) en tussen de leeftijden (7-12) te zijn. Het aantal is op 90%. Om deze reden is het van groot belang voor de toekomstige mond- en tandheelkundige gezondheid van het kind om bij te houden en te beschermen. Het is ook belangrijk om de algemene gezondheidsmaatregelen te nemen.

Baby en tand

Wanneer worden de melktanden van de baby’s afgerond?

In 24 tot 30 maanden worden de melktanden afgerond. Op deze telling zullen er in totaal 20 tanden zijn. Waaronder 10 over bovenkaak en 10 over onderkaak.

Wanneer zullen de melktanden van mijn baby beginnen met uitvallen?

Als het kind 7 jaar oud is, zal eerst de onderste snijtanden en daarna de bovenste snijtanden uitvallen. Als volgt vallen de hoektanden en de kiezen één voor één. Tenslotte komen de blijvende tanden door. De blijvende tanden zijn goed stevig en krachtig. De wortels van de tanden zijn stevig en ze gaan levenslang mee. Hoe de melktanden vrij vroeg of laat kunnen doorkomen geldt dit ook voor het uitvallan van de melktanden. De gemiddelde leeftijd kunnen zo vroeg als 7 jaar (5-6 jaar) of zo laat als 9 jaar zijn.

Hoe kan ik de problemen / klachten verminderen tijdens het doorkomen van de tanden en / of kiezen ?

 • Geef uw baby iets om op te kauwen.
 • Masseer het tandvlees van uw baby met een schone, koude doek.
 • Wees voorzichtig en geeft geen plastik en / of gekleurde bijtring.
 • Raadpleeg uw huisarts met geavanceerde problemen.

Wat betekend tandbederf door flesvoeding (flesbederf)?

 • Het is tandbederf in de melktanden en begint meestal vanaf de voorste tanden.

Welke problemen zie je bij de kinderen als ze tandbederf hebben door de flesvoeding (flesbederf)?

 • Gaatjes in de tanden kunnen leiden tot negatieve resultaten, zoals wortelkanaalbehandeling of tandextractie.

Hoe kunnen we de tandbederf door flesvoeding voorkomen?

 • U kunt het vermijden om een flesvoeding te geven met vloeibare drinken waar suiker in zit tijdens slapen gaan en / of overdag. U kunt het beste water geven.
 • Het gebruik van een fles moet worden gestopt wanneer uw kind 12-14 maanden oud is.
 • Voeg geen zoete etenswaren op het speen.
 • Houd afstand van zoete voedsels.
 • Maak na het eten met een schoon doek de tanden en het tandvlees schoon.
 •  Laat uw tandarts de eerste tanden kontroleren
 • Na de leeftijd van 1 jaar gebruik maken van glas.

Wat is het belang van melktanden / zuiveltanden?

Melktanden / zuiveltanden beschermen de plaats voor permanente tanden. Vroegtijdige tandextractie kan leiden tot tand-en kaakproblemen. Melktanden versterken de kaakbeen en de spieren van de kaak. Voor een gezonde mond / kaak moeten de melktanden tot 6-12 jaar in de mond / kaak blijven.

Kind en tand

Wanneer moet ik voor het eerst mijn kind naar de tandarts brengen?

U kunt uw kind vanaf de eerste doorgekomen tanden naar de tandarts brengen. Dat is ongeveer in de 6-12 maanden oud. Uiterlijk  rond 24 maanden oud, wanneer alle melktanden zijn doorgekomen.

Wanneer zullen de kinderen beginnen met tanden poetsen en hoe zal het gepoetst moeten worden?

0-2 jaar:
meestal tussen de 6de maand en de 9de maand wanneer de tanden beginnen door te komen, moet de mondholte met een schoon gaasje worden schoongemaakt. Wanneer de tand is doorgekomen, kan begonnen worden om met een zwachte tandenborstel de tanden te poetsen. In het begin is het voldoende om alleen met water te poetsen.

Na 4 jaar:
Als uw kind begint te spugen terwijl bij tanden poetsen.

Na 6 jaar:
In de 6-jarige leeftijd. Het is een zeer belangrijke periode dat de melktanden uitvallen en de permanente tanden beginnen te komen. Om tandbederf te voorkomen, moet 2 keer per dag de tanden worden gepoetst. Het kind moet ook aangeleerd worden om Floss-draden te gebruiken. Na 8 jaar moeten de kinderen hun tanden minstens 2 keer per dag poetsen en ook na het eten en drinken van zoete voedsels. Het beste is om met de juiste tandenborstel en tandpasta te poetsen.

In welke situaties moeten de tanden van de kinderen worden uitgetrokken?

Allereerst is het nodig om door middel van een röntgenfoto een nauwkeurige analyse te maken door een deskundig tandheelkundige. Als de wortelkanaalbehandeling en vulling niet helpt en de infectie beschadigt de permanente tanden, dan moet de melktand die problemen veroorzaakt uitgetrokken worden.

Wanneer zullen de permanente tanden van mijn kind voltooien?

Centrale snijtanden: 6-7 jaar

Laterale Snijtanden: 8 jaar

Hoektanden: 10 jaar

Kleine kiezen: 9-10 jaar

1.ste Grote kies: 6 jaar

2.de Grote kies: 12 jaar

3.de Grote kies: 17-21 jaar

De melktanden van mijn kind zijn nog niet uitgevallen, maar toch zijn de permanente tanden doorgekomen. Wat moet ik doen?

In dit geval kan het nodig zijn om de melktand eruit te laten trekken. Schuine / scheven permanente tanden kunnen gecorrigeerd worden door orthodontische behandeling. In dergelijke gevallen is het belangrijk dat u hulp van uw tandarts krijgt.

Kan kanaalbehandeling gedaan worden bij de kinderen?

Voordat de melktanden worden uitgetrokken, wordt er voor de gezondheid van de permanente tanden kanaalbehandeling toegepast.

De melktanden van mijn kind wiebelen, en onder de melktand komt de blijvende tand door. Kan hierdoor de tanden van mijn kind scheef groeien?

De wortels van de melktanden beginnen te smelten, wanneer de onderliggende permanente tanden beginnen te komen. De eerste tanden die wisselen, zijn de onderste voortanden, de permanente tanden komen in de achterkant van de tong door. Door middel van de tong, komt het tand door. De melktand schudt en de wortel begint te smelten; dit is een normale proces. Echter, als de permanente tanden stevig in de kaak zitten en de melktanden zitten ook nog in de kaak zonder te schudden, dan is het eruit trekken van de melktanden nodig.

De permanente tanden van mijn kind zijn doorgekomen; hoe kunnen we de tanden beschermen, wat moet ik doen als zijn / haar tand is gebroken en waar kan ik heen als mijn kind één van deze problemen krijgt?

Hoe meer u uw kind kan beschermen tegen schadelijke externe factoren, des te meer kunt u de breuk van de tanden van uw kind voorkomen. Vooral in de lagere schoolperiode zijn er veel school- en tuinongevallen en vooral de bovenste tanden lopen in die tijd een trauma op. De tanden kunnen zelfs eruit vallen. In dit geval dient de tandarts onmiddellijk worden raadgepleegd. Het gebroken deel kunt u in een pot met melk bewaren.

Serviceprocesdetails

Behandelingsproces, planning en uitkomsten kunnen van persoon tot persoon verschillen. De cijfers in de tabel zijn gemiddelde waarden.

 • Aantal sessies / bewerkingen
 • Behandeltijd
 • Anesthesie
 • Gevoeligheidsproces
 • Doorlooptijd
 • Volledig herstel
 • Persistentie van resultaten
 • Lengte van ziekenhuisverblijf

Artsen van de eenheid

Türkçe Nederlands
Telefoontje
Whatsaap