Hemen Mesaj Gönderin
diş hekimlerimizi yakından tanıyın.
Dijital gülüş tasarımı hastadan alınan ağız içi ve ağız dışı fotoğraflar ile dişlerine ait ölçülerin alınıp dijital ortamda kişiye özel gülüşün planlanması işlemidir.
Gülüş tasarımı yapılırken hastanın yüz oranları, dişlerinin boyutları, dişeti seviyeleri, göz bebeklerinin pozisyonu, burun ucu, yüzdeki asimetri, dudakların pozisyonu, çenelerin kapanış ilişkileri gibi anatomik parametrelerin yanısıra hastanın yaşı, mesleği, cinsiyeti gibi sosyal hayatını da etkileyen parametreler göz önünde bulundurularak dizayn yapılır.
Gülüş tasarımının en önemli avantajı dişlerde herhangi bir işlem yapılmadan hastanın kendisine özel hazırlanan gülüşü görebilmesidir. Bu seans hasta için de hekim için de çok faydalıdır. Gülüş tasarımı sayesinde hastanın estetik beklentileri ile anatomisinin ne derece örtüştüğü görülür. Ayrıca bu gülüşün hastanın konuşmasını ve dişlerinin çiğneme fonksiyonunu değiştirip değiştirmediği de bu sayede görülmektedir.
Gülüş tasarımı sonrası dikkat edilmesi gerekenler:
Ağız Hijyeni: Tedavi sonrası ağız hijyenine özen gösterilmeli ve düzenli diş fırçalama alışkanlığı sürdürülmelidir.
Rutin Kontroller: Diş hekiminin önerdiği düzenli kontroller yapılmalı, herhangi bir sorun durumunda vakit kaybetmeden hekime başvurulmalıdır.
Gülüş tasarımı genellikle üç seansta tamamlanır. Ancak, işlemlerin kapsamına ve hastanın özel ihtiyaçlarına göre sürede değişiklik olabilir.
Dental implantlar, kaybedilen dişlerin fonksiyon ve estetiğini geri kazanabilmek, oral rehabilitasyonu sağlayabilmek amacıyla çene kemiğine yerleştirilen titanyum yapay diş kökleridir.
Tek bir diş eksikliğinden tüm çene dişsizliğine kadar pek çok tedavi seçeneğine uygun olarak implant planlaması ve üzerine protez uygulaması yapılabilmektedir. Yerleştirilen implantların üzerine tek bir porselen veya zirkonyum kaplama yapılabileceği gibi kısmi veya tam damak şeklinde protezler de uygulanabilir.
Günümüzde çok çeşitli kemik ilavesi yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlar kemik tozu şeklinde, blok veya parça şeklinde yapay kemik olabileceği gibi hastanın kendi vücudundan alınan kemiklerle de kemik takviyesi yapılabilmektedir.
Diş implantlarının son kullanma tarihi diye bir kavram yoktur. Genel bir kural olarak doğal dişleriniz ne kadar sağlıklıysa, ağız hijyeniniz ve ağız sağlığınız ne kadar iyiyse implantlarınızın da o kadar uzun süre ağzınızda kalacağı düşünülür. Yeterli ağız hijyeni sağlanamaması durumunda implantlarınız da ömrü beklenenden kısa olacaktır.
Öncelikle panoramik röntgen ve gerek duyulursa 3 Boyutlu görüntü ( Tomografi ) alınıp kemiğinizin implanta uygun olup olmadığına karar verilmeli. Sonrasında sizin için en uygun protetik planlama yapılıp implantların kemik içine yerleştirilmesine geçilebilir.