Sık Sorulan Sorular | Dentopol Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

İmplant Diş

  1. Dental implant (vidalı diş) nedir?

Dental implantlar, kaybedilen dişlerin fonksiyon ve estetiğini geri kazanabilmek, oral rehabilitasyonu sağlayabilmek amacıyla çene kemiğine yerleştirilen titanyum yapay diş kökleridir.

  1. Hangi durumlarda implant uygulanır?

Tek bir diş eksikliğinden tüm çene dişsizliğine kadar pek çok tedavi seçeneğine uygun olarak implant planlaması ve üzerine protez uygulaması yapılabilmektedir. Yerleştirilen implantların üzerine tek bir porselen veya zirkonyum kaplama yapılabileceği gibi kısmi veya tam damak şeklinde protezler de uygulanabilir.

  1. Kemik erimem var, implant yaptırabilir miyim?

Günümüzde çok çeşitli kemik ilavesi yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlar kemik tozu şeklinde, blok veya parça şeklinde yapay kemik olabileceği gibi hastanın kendi vücudundan alınan kemiklerle de kemik takviyesi yapılabilmektedir.

  1. İmplantların ömrü ne kadardır?

Diş implantlarının son kullanma tarihi diye bir kavram yoktur. Genel bir kural olarak doğal dişleriniz ne kadar sağlıklıysa, ağız hijyeniniz ve ağız sağlığınız ne kadar iyiyse implantlarınızın da o kadar uzun süre ağzınızda kalacağı düşünülür. Yeterli ağız hijyeni sağlanamaması durumunda implantlarınız da ömrü beklenenden kısa olacaktır.

  1. Tedaviye başlamak istediğimde nerden başlamalıyım?

Öncelikle panoramik röntgen ve gerek duyulursa 3 Boyutlu görüntü ( Tomografi ) alınıp kemiğinizin implanta uygun olup olmadığına karar verilmeli. Sonrasında sizin için en uygun protetik planlama yapılıp implantların kemik içine yerleştirilmesine geçilebilir.

  1. Tedavi süreci nedir?

Kemik seviyenizde bir sorun yok ise implantları yerleştirdikten 2 ay sonra  implantüstü kaplama veya protezin yapımına geçilebilir. Onun yapımı da ortalama 1 haftadır.

  1. Tedavi sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

İmplantın kemik içine yerleştirildiği gün size verilecek buz kompres uygulamasını tarif edileceği şekilde gün boyu yapmanız, verilen ilaçları düzenli kullanmanız  ve aşırı sigara kullanımından uzak durmanız gerekmektedir.