Copyright © 2024 by Dentopol. All rights reserved.
HEKİMLERİMİZ
Dentopol
İmplant Sonrası Diş Eti İltihabı Olur mu?

İmplant Sonrası Diş Eti İltihabı Olur mu?

Dentopol

Diş implantı, kaybedilen bir dişin yerine yerleştirilen yapay bir kök olarak tanımlanabilir. Bu yapay kök genellikle titanyumdan yapılmıştır ve çene kemiğine yerleştirilir. İmplantlar doğal diş kökleri gibi kemikle kaynaşır. Bu sayede implant üzerine yapılan porselen dişler, diğer dişlerinizle birlikte doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlar.

Diş kaybı, kaza veya yaralanma sonucu meydana gelebileceği gibi çürük, periodontal hastalıklar ve diğer faktörler gibi sebeplerden de kaynaklanabilir. Diş implantı, bu çeşitli nedenlerle diş kaybı yaşayan kişiler için ideal bir seçenek olabilir. Diş implantı, birçok kişi için estetik ve fonksiyonel açıdan diğer tedavi yöntemlerine göre daha iyi sonuçlar verir.

Diş implantı cerrahisi, birçok kişi tarafından biraz endişe verici olabilir. Ancak işlem sırasında lokal anestezi uygulanır dolayısıyla acı hissedilmez. İmplantın yerleştirildiği bölgede sonrasında bir rahatsızlık hissedilebilir ancak bu genellikle hafif seyreder. Çoğu hastada birkaç gün içinde bu rahatsızlıklar geçer ancak bazı durumlarda ağrı kesici kullanma ihtiyacı hissedilebilir. İmplant cerrahisi sonrası dikkatli bir bakım, enfeksiyon riskini en aza indirir ve iyileşme sürecini hızlandırır.

İmplant Tedavisinin Yan Etkisi Var mıdır? 

Diş implantı sonrası diş eti iltihabı, nadir görülen bir yan etkidir. Bununla birlikte bazı hastalarda implant, enfeksiyon veya diş eti iltihabı nedeniyle zarar görebilir. Peri-implantisis olarak isimlendiren inflamatuar hastalık, implantın çevresindeki kemik kaybına neden olur. Bu durumda hastaların doktorlarına danışmaları ve gerekli tedavileri almaları önerilir. İmplant tedavisi, iltihabın şiddetine ve nedenine bağlı olarak değişebilir. Bazı durumlarda diş eti dokusunun enfeksiyonu temizlenmesi yeterli olabilirken, diğer durumlarda implantın çıkarılması gerekebilir.

Diş implantı sonrası diş eti iltihabı yaşayıp yaşamadığınızı anlamak için şu belirtilere göz atabilirsiniz: 

  • İmplant bölgesinin fırçalarken kanaması
  • İmplant çevresinin aşırı hassas olması
  • Şişmiş diş etlerine sahip olunması
  • Yüksek ateş
  • Ağızda kötü tat
  • Geçmeyen ağrı
  • Çiğneme sorunu

Diş implantı sonrası diş eti iltihabı yaşıyorsanız bunun altında yatan sebepler çok farklı olabilir. Çenede ciddi kemik kaybı, ilerlemiş periodontitis ya da kanser ilaçları kullanımı gibi nedenler komplikasyon riskini artırabilir. Üstelik kötü bir diş hijyeni de diş implantı sonrası iltihaplanmaya neden olabilir. En iyi sonuçlara ulaşmak ve bir sorun yaşamamak için diş hekiminizle sahip olduğunuz rahatsızlıkları ve düzenli kullandığınız ilaçları paylaşmalı, onun tavsiye ettiği hijyen talimatlarına uymalısınız.

Dentopol Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak modern tedavi yöntemlerini ve son teknoloji cihazları kullanarak ağız ve diş sağlığına dair ortodonti, endodonti, periodontoloji, ağız diş ve çene cerrahisi, çocuk diş hekimliği dahil tüm branşlarda en iyi çözümleri sağlıyoruz.

Sorunuz Mu Var?
Hemen Mesaj Gönderin
Dentopol
Dentopol
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
Dentopol
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
08:17